Karin+Op+stap+met+Callexcell

Karin zoekt al wandelend naar 70 nieuwkomers

Het is niet in de bossen van Dilsen-Stokkem dat Karin Van De Velde ze gaat zoeken, maar wel in de landelijke omgeving rond Sint-Truiden. Haar contactcenter Callexcell heeft maar liefst 70 nieuwe mensen nodig en daarom worden de sollicitanten uitgenodigd voor een kennismaking tijdens een coronaproof wandeling.

Callexcell blijft groeien. Daarom gaat het samen met uitzendpartners Trixxo Jobs, Itzu Jobs en Start People op zoek naar een originele oplossing om nieuwe medewerkers aan te werven. Het idee is een wandeling van vijf kilometer rondom Stayen, de site waar Callexcell gevestigd is. Onderweg praten sollicitanten met recruiters en leren ze ook al hun toekomstige collega’s kennen. Karin Van De Velde: “Tijdens de begeleide tocht vertelt een recruiter meer over onze jobs en over Callexcell als werkplek. Onderweg kunnen de kandidaten op twee infostanden al eens proeven van de job en we sluiten af met een bezoek aan onze (lege) werkvloer, zodat de deelnemers een goed beeld krijgen van onze post-corona werkplek. De groepen tellen telkens een maximum van tien personen en iedereen moet een mondmasker dragen.”

70 vacatures voor telecom, energie en retail
Callexcell telt vandaag meer dan duizend medewerkers en is daarmee één van de grootste werkgevers in Limburg. Het customer service center blijft op zoek naar nieuw talent. Vandaag staan er 70 vacatures open voor langetermijnprojecten in sectoren als telecom, energie en retail.

“De job van contactcenter-medewerker heeft veel te bieden", legt Karin Van De Velde uit. "Klantencontact verloopt tegenwoordig niet meer uitsluitend via de telefoon. Kanalen als e-mail, chat en social media zijn aan een opmars bezig. In een customer solution center is er voor elk talent wel een uitdaging. Met dit initiatief ‘Op stap met Callexcell’ hopen we de vooroordelen te doorprikken en mensen warm te maken voor deze job.”