Nieuws Limburg Katsjing! 9 miljoen extra in kas van Qompium

Katsjing! 9 miljoen extra in kas van Qompium

Katsjing! 9 miljoen extra in kas van Qompium

De Limburgse pionier in digitale gezondheidszorg Qompium haalt met een nieuwe kapitaalronde 9 miljoen euro op. Het bedrijf overkoepelt FibriCheck (medische applicatie die hartritmestoornissen detecteert) en Extra Horizon (platform waarmee bedrijven snel, schaalbaar en veilig medische apps naar de markt kunnen brengen). “Covid-19 zette een turbo op de digitale transitie in de gezondheidsmarkt”, zegt CEO Lars Grieten. “Met deze kapitaalinjectie kan Qompium daar een rol in spelen en zijn internationale ambities kracht bijzetten.”

FibriCheck is intussen een gekend product van Qompium, in die mate zelfs dat het als naam voor de scale-up wordt gebruikt. Ondertussen maken meer dan 450.000 mensen in 43 landen er gebruik van om hartritmestoornissen op te sporen via hun smartphone. In totaal werden er op die manier al ruim 4 miljoen hartritmemetingen uitgevoerd, goed voor 40.000 hartritmestoornissen die aan het licht werden gebracht. Met bedrijven als Samsung en Fitbit kon FibriCheck al internationale samenwerkingen afsluiten.

Een andere en vooralsnog minder gekende applicatie van Qompium is Extra Horizon. Dit platform is gemaakt om medische apps een pak sneller naar de markt te brengen en op te schalen. Het neemt de volledige backend voor zijn rekening en garandeert dat ze voldoen aan alle strenge en hypercomplexe regelgeving. Zo werd via Extra Horizon in 3 maanden tijd een uiterst nauwkeurige sneltest ontwikkeld voor het opsporen van antilichamen voor Covid-19.

De stroomversnelling die zowel FibriCheck als Extra Horizon door de coronapandemie doormaken, vereist een upgrade van de slagkracht. Daarom is er een nieuwe kapitaalronde opgezet, die 9 miljoen euro in het laatje heeft gebracht. “Nu we weten waar onze ‘sweet spot’ ligt, kunnen we dankzij onze investeerders de verdere ambities waarmaken en ons team verder uitbreiden”, aldus Lars Grieten. “We willen ook de komende jaren voorop blijven lopen in de digitale gezondheidszorg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.