Kempische Metaalwerken gered door overname

De aandeelhouders van de Group Benvitec uit Beringen hebben in Hechtel-Eksel het bedrijf Kempische Metaalwerken (KMW) overgenomen. Daarmee redden ze de traditierijke onderneming van het faillissement, aangezien de familie Vanherk van plan was om deze week de boeken neer te leggen.

"We hebben heel snel moeten handelen," zegt Ludo Pellens, die samen met Johan Smet (van Smet Boringen) eigenaar is van Benvitec Group. "Ondanks de huidige problemen zien we wel potentieel in dit bedrijf. De broers Vanherk (Patrick en Bruno) hebben ervoor gezorgd dat de onderneming nog 'redbaar' was. We hebben in de eerste plaats de dringende financiële problemen opgelost en zullen nu met volle aandacht bekijken hoe we Kempische Metaalwerken opnieuw op de rails krijgen."

metaalwerken Benvitec"Het voornaamste is dat de werkzaamheden gewoon worden verdergezet en het personeel (een 60-tal mensen) aan de slag kan blijven," zegt Jos Pellens nog. "Tegen de zomer hopen we al terug winstgevend te zijn."

Kempische Metaalwerken is actief in de oppervlaktbehandeling van metalen, maar ook als industriebouwer. Vooral op vlak van de industriële leidingen (in metaal) die Benvitec maakt, zijn er synergievoordelen door de overname (foto). KWM heeft tevens een afdeling die stalen ramen en deuren maakt (Arcon). Het is een familiebedrijf dat sinds de oprichting werd geleid door de broers Antoon en Georges Vanherk. In 1984 gingen hun wegen uit elkaar, en ging Georges zich toeleggen op de uitbouw van het recreatiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren. Hun kinderen gingen nadien verder in de aparte bedrijven.