Benji-Fun Sky-Bikes 9

Kerkhofs ziet ze vliegen: fietsen op 50 meter hoogte

The Fungroup, het Limburgs attractieverhuurbedrijf van Stefan Kerkhofs, lanceert een nieuwe spectaculaire attractie: Sky-Bikes. De uitdaging: fietsen in de lucht op 50 meter hoogte. Veldrijder Niels Albert en racepiloot Bert Longin mochten in een vriendschappelijke race om ter snelst naar boven fietsen en genoten aan de top van het prachtige uitzicht en de adrenalinekick.

De testers zijn heel enthousiast over het nieuwste hersenspinsel van Stefan Kerkhofs. Bert Longin, nochtans wat gewoon qua adrenaline-opstoot: "De eerste 10 meter denk je van oké, dat valt hier mee. Maar hoe hoger de kraan gaat, hoe zotter het wordt. Bovendien heb je dankzij het harnas het gevoel dat je loshangt. Superspannend! Je weet natuurlijk dat je goed vastzit, maar ik heb mijn stuur toch goed vastgeknepen.”

Niels Albert, die het al aan zijn hart heeft gehad, beaamt het gevoel: “Deze attractie is een schot in de roos. Het is iets waar wij sporters op kicken. Maar ik ben er zeker van dat dit ook bij het brede publiek in de smaak zal vallen. Een must-do als je het mij vraagt.”

Sky-Bikes is in feite een competitie waarbij vier deelnemers proberen om als eerste naar de top te fietsen. Spectaculair, als je weet dat deze top letterlijk op 50 meter hoogte hangt! Vastgemaakt aan een hijskraan, fiets je dus al zwevend de hoogte in. "Deze adrenalinetopper verdient dus zeker een plaatsje op de lijst van meest unieke en vernieuwende attracties", zegt CEO Stefan Kerkhofs. "Spannend, maar ook 100% veilig dankzij het ingenieuze bevestigingssysteem van zowel de fiets als de deelnemer. Sky-Bikes wordt ongetwijfeld een nieuwe favoriet."