thor terrazza winter

Kerst kan niet kapot: creatieve horeca geeft hoop

Nu er aan de horeca opnieuw beperkingen worden opgelegd, spelen heel wat ondernemers creatief in op het creëren van winterse beleving tijdens de eindejaarsperiode. Twee mooie voorbeelden zijn er op de voormalige mijnsites van Waterschei met winterbar Thor Terrazza, en in Zolder met het concept van private dining in Villa Zwart Goud.

Heel wat horecazaken willen inspelen op de gezellige eindejaarsperiode met concepten die tegemoet komen aan de geldende coronamaatregelen. Zo zijn er op diverse plaatsen winterbars geopend, waar de gasten in een verwarmde buitenomgeving worden getrakteerd op de typische beleving die hoort bij deze periode.

Een mooi voorbeeld is het winterdorp Thor Terrazza dat nu woensdag de deuren opent aan Thor Central in Waterschei (Genk). Ondernemer Wim Croonen (Partaasch, Lampada, Thor Catering) heeft er onder de verlichte bomen een sfeervol terras ingericht. Vuurkorven, warme en geestrijke dranken moeten de koude bestrijden, terwijl hartige hapjes de innerlijke mens versterken. "Het is niet omdat er nog steeds beperkingen gelden dat we ons als horeca-ondernemer moeten laten ontmoedigen", vindt Croonen. "Met de wintereditie van Thor Terrazza willen we op een coronaveilige manier iedereen toch laten genieten van de sfeer en gezelligheid die deze feestperiode typeert."

En nog zo'n voorbeeld van creatief ondernemerschap is de formule van private dining die Witti Group aanbiedt in Villa Zwart Goud in Zolder. Tegenover het oude mijngebouw worden alle kamers van de voormalige directeurswoning ingericht als gezellige dining rooms, waar per bubbel kan genoten worden een uniek diner. Gastheer Tom De Weyer ontrafelt bij elk gerecht een stukje van de mysterieuze geschiedenis van het gebouw en het rijke mijnverleden. Zelfs in de wijnkelder is er plaats voor een romantisch etentje. Als het niet volzet is, tenminste...