Davy Kestens

Kestens start lobby om sneller aan Cake te geraken

Davy Kestens, de Limburgse ondernemer die na Sparkcentral met een nieuw bedrijf is gestart, heeft een lobbygroep in het leven geroepen. A78, zoals de belangenvereniging heet, wil druk uitoefenen om de Europese regelgeving sneller te introduceren bij de banken. Dat is nodig om sneller zijn app Cake te kunnen lanceren.

Cake is een app waarmee Kestens de manier van bankieren op zijn kop wil zetten. Met de toepassing zullen gebruikers makkelijk diverse rekeningen van diverse banken kunnen beheren. In ruil voor wat inzicht in hun (afgeschermde) data, valt er voor de Cake-liefhebbers nog extra voordeel uit te halen, zoals persoonlijk advies.

Club A78
Maar om de app goed te laten functioneren, is het nodig dat de banken de gegevens van hun klanten die daarom vragen, beschikbaar maken. Daartoe worden ze verplicht door Europese wetgeving (PSD2 of Payment Service Directive 2), maar ze staan er niet om te springen. En dus werkt de uitwisseling van data niet goed voor gebruikers van toepassingen als Cake.

Vandaar dat Kestens samen met een aantal andere bedrijven voor financiële technologie, de club A78 in het leven heeft geroepen. Deze 'Association of 7 and 8' (genoemd naar de diensten waar Kestens en co een vergunning voor hebben van de Nationale Bank), moet hun belangen verdedigen bij de overheden, nationale regulatoren, Europese of supranationale instellingen, de klassieke financiële instellingen en consumentenorganisaties.

Als de nieuwe federatie gehoor krijgt, zal de service van de banken snel verbeteren en kan de Cake vervroegd worden aangesneden! (En misschien daarna clubje oprichten om te lobbyen voor de A24?!)