Nieuws Limburg Keulen speelt sinterklaas voor Lanakense bedrijven

Keulen speelt sinterklaas voor Lanakense bedrijven

Keulen speelt sinterklaas voor Lanakense bedrijven

Ambachtsweg Europark is de naam van de nieuwe KMO-zone in Lanaken die zopas officieel werd ingehuldigd. Er zijn zelfs al heel wat bedrijven die inmiddels hier hun intrek hebben genomen. Burgemeester Marino Keulen ging er deze week op bezoek, met een 100-tal leden van de OndernemersClub Lanaken (OCL) in zijn kielzog. De nieuwkomers kregen alvast een jaar gratis lidmaatschap van OCL cadeau.

kmo zone lanakenEn Keulen had nog meer goed nieuws meegebracht. Het schepencollege van Lanaken is akkoord om de bedrijvenbelasting (AGBB) en het gemeentelijk deel van de onroerende voorheffing (OV) gedurende de eerste vijf jaar integraal terug te betalen aan nieuwe ondernemingen.

Voor bestaande bedrijven die uitbreiden, zullen de verhoging van de AGBB en de OV terugbetaald worden. “Bovendien zullen nieuwe aanwervingen beloond worden met een aanwervingspremie van duizend euro per voltijdse werknemer,” aldus Marino Keulen. In het najaar worden deze reglementen ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd, om vanaf 1 januari 2017 van start te kunnen gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.