kevin-jolien bonnano cinquieme

Kevin Bonnano gaat nieuw toprestaurant leiden

Kevin Bonnano, één van de veelbelovende chefs die Limburg rijk is, heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Hij wordt de chef van Akko, het gloednieuwe gastronomische restaurant in hotel Martin's Rentmeesterij in Bilzen.

Na een blitzcarrière in toprestaurants als Luc Bellings en Gusto, opende Kevin Bonnano (35) in 2014 samen met Jolien Fuchs zijn eigen zaak Le Cinquième in Zutendaal. Het restaurant genoot meteen veel aanzien en behaalde een jaar later al een score van 14/20 in de culinaire gids Gault&Millau. Maar op 1 mei dit jaar kwam er plots een einde aan het succesverhaal. Het koppel ging op zoek naar een nieuwe locatie om de klanten nog beter te kunnen bedienen. Er werd een pauze ingelast om geen overhaaste beslissingen te nemen.

Vandaag volgt de aankondiging dat Kevin Bonnano achter het fornuis gaat staan van Akko, het restaurant dat deel uitmaakt van het nieuwe hotel Martin's Rentmeesterij in Landcommanderij Alden Biesen (Bilzen). Hij wil er een pure, productgerichte keuken brengen, geserveerd in een warme omgeving met zicht op de Engelse tuin. Bij Akko kan de voormalige chef van Jong Keukengeweld een beroep doen op een dynamische keukenploeg, waaronder de Nederlandse souschef Arjen Greve en de gedreven keukenmedewerkster Jolien Jeurissen.

“In Bilzen leeft de horeca erg hard”, zegt Kevin Bonanno. “Er is veel potentieel en de voorbije jaren zijn er talrijke horecazaken bijgekomen. Ik was dan ook direct verkocht toen ik het voorstel kreeg om hier de keuken te leiden.”

Het restaurant richt zich niet alleen op hotelgasten. Er zijn menu's van 3, 4 en 5 gangen voor respectievelijk 45, 55 en 65 euro. Er kan uiteraard ook à la carte worden gegeten. ’s Middags wordt een business lunch in 2 gangen aangeboden.