Nieuws Limburg KFC schept 50 jobs op fastfood-boulevard

KFC schept 50 jobs op fastfood-boulevard

KFC schept 50 jobs op fastfood-boulevard

Na McDonald’s en Burger King bouwt nu ook Kentucky Fried Chicken een vestiging op de Tongersestraat in Bilzen, vlak naast het Dats24-tankstation. De nieuwe KFC is goed voor een 50-tal jobs.

Het kippenrestaurant KFC heeft grote plannen in Vlaanderen: om de anderhalve maand wordt er een nieuw restaurant geopend. “Bilzen wordt de tweede vestiging van KFC in Limburg, na Hasselt”, zegt Jan Peeters van de Benelux Food Group. “We focussen ons daar op de bouw van een totaal nieuw restaurant.” KFC Bilzen wordt neergeplant naast het Dats24-tankstation, in de ontwikkelingszone waar ook Auto5 ligt.

Voor fastfoodliefhebbers wordt deze rotonde een paradijs, want aan de overkant zijn ook al de hamburgerrestaurants Burger King en McDonald’s gevestigd. “Op deze locatie in Bilzen is er voldoende ruimte voor een drive-in, zodat mensen ter plaatse van hun maaltijd kunnen genieten of hun bestelling kunnen meenemen naar huis. Naast het restaurant is er ruimte voor 43 parkeerplaatsen. De oppervlakte van het gebouw bedraagt 550 vierkante meter”, aldus Jan Peeters. De werken starten in april. Er zullen 50 mensen tewerkgesteld worden, voornamelijk laaggeschoolde krachten die lokaal gerekruteerd worden.”

Kentucky Fried Chicken heeft wereldwijd 22.000 vestigingen in 135 landen met dagelijks 12 miljoen klanten. De vestiging van KFC in Bilzen gaat wellicht deze zomer nog open.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.