Nieuws Limburg Kickoff Gamehub: Limburg wordt centrum game ontwikkeling

Kickoff Gamehub: Limburg wordt centrum game ontwikkeling

Kickoff Gamehub: Limburg wordt centrum game ontwikkeling

GameHUB combineert de onderzoeksresultaten over game development van PHL, UHasselt, KHLim en Groep T. De onderzoekers ontwikkelen, samen met studenten, drie pilootgames. De processen van de totstandkoming van een (serious) game worden gedocumenteerd en de opgedane kennis stroomt door naar ondernemers, onder andere d.m.v. studiedagen en workshops. Hierbij worden niet enkel gamebedrijven betrokken maar wil GameHUB ook de interesse wekken van starters en andere ondernemingen. Het project is gestart in april 2010 en loopt twee jaar. Hierna zal GameHUB als kenniscentrum bereikbaar zijn via de game-incubator op C-mine, in Genk.

Kick off

De kick off wordt geopend met een toespraak van minister van Innovatie en Media, Ingrid Lieten. Je komt er meer te weten over GameHUB zelf en de drie games. Tristan Lambert zal vertellen over het gamebedrijf Vertigo Games en hun initiatief om een game-incubator in Nederland op te starten. Na een panelgesprek dat zich richt op serious games in Vlaanderen, wordt Maurice Engelen officieel als peter van het GameHUB-project aangesteld. Ook worden verschillende games gedemonstreerd op een tentoonstelling.

Meer informatie en inschrijven via http://www.phl.be/inschrijving/gamehub

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.