kim mamzel2

Kim van Kerkom is webceleb van ’t jaar

Kim Severy, zaakvoerder van cadeautjeshandel Mamzel, is zopas uitgeroepen tot E-commerce Persoonlijkheid van het Jaar. Haar bedrijf werd bovendien verkozen tot klantvriendelijkste webshop. En er waren nog Limburgse winnaars: Farmaline kwam als beste logistieker uit bus bij de grote jongens, Klium won in de 'overall' categorie bij de middelgrote webhandels.

De Safeshops Awards zijn zowat de Oscars van de e-commerce-industrie. Er nemen jaarlijks best wat grote kleppers aan deel. Dat Mamzel uit Lummen met 2 hoofdprijzen naar huis mocht, is dan ook een bijzondere prestatie. "De bekroning van drie hectische jaren waarin we onszelf hebben herontdekt", zegt Kim Severy, afkomstig uit Kerkom bij Sint-Truiden. "We bouwden aan een nieuw team, nieuwe klanten en leerden elkaar daarin te vertrouwen. De pandemie kreeg ons niet klein, maar dwong ons net om het roer om te gooien. Intussen wees ik een tumor de deur op mijn 40ste en hield Mamzel het hoofd boven water. Embrace change. Dat is het motto. Dat omzetten in actie is de echte uitdaging. En dat we daarin slagen, dat bewijzen deze awards!"

De andere Limburgse prijzen gingen naar meer gevestigde waarden in het e-commercegebeuren. Farmaline, de Tongerse online apotheek, werd bekroond voor het uitstekende logistieke proces waarmee voorraden worden beheerd, verzendingen worden klaargemaakt en thuisleveringen worden verzorgd. Maar in feite de grootste prijs was voor Klium, de webshop uit Hasselt die materialen voor bouw en industrie online aanbiedt (foto onder). De dochter van Descours & Cabaud (waartoe ook Imes Dexis behoort) won de overall categorie die alle winnaars overkoepelt. Straf!