Nieuws Limburg Kinderen Paulussen nemen frisse start in nieuwbouw

Kinderen Paulussen nemen frisse start in nieuwbouw

Kinderen Paulussen nemen frisse start in nieuwbouw

Een indrukwekkende opslagruimte, aangrenzende kantoorruimte en een appartement. Dat is het nieuwe gebouw van Duplast in Bilzen. De importeur en distributeur van wegwerpverpakkingen, zoals frietbakjes, was door de enorme groei aan uitbreiding toe. Een kolfje naar de hand van architect Alex Somers en aannemer Mathieu Gijbels.

In de jaren ’70 werd Duplast (wat staat voor Dubois Plastics) opgericht en produceerde de firma zelf frietbakjes om aan de regionale frituren te leveren. De vraag naar andere wegwerpproducten (disposables) groeide en Duplast breidde zijn aanbod uit. In 1997 versterkte huidig zaakvoerder Eddy Paulussen het Duplast-team en bracht het bedrijf in een stroomversnelling. De focus verschoof van producent naar distributeur. In 2009 nam Eddy Paulussen de zaak over. “Vandaag werken we met een aantal vaste leveranciers. Trouwe partners waarmee we snel en efficiënt kunnen inspelen op elke vraag”, vertelt hij.

Duplast koos voor een splinternieuw gebouw. “Hier hebben we niet alleen voldoende ruimte, we werken dankzij de moderne energienormen ook duurzamer dan op de verouderde locatie”, aldus nog Paulussen. “Duplast is doorheen de jaren opnieuw uitgegroeid tot een familiebedrijf. Deze nieuwbouw brengt dan ook nieuwe kansen met zich mee voor mijn zoon Jonas, die zich ontfermt over de boekhouding en deel van de financiën, en dochter Yasna, die meewerkt aan het commerciële luik.”

Samenwerking
Voor de realisatie van het nieuwe gebouw vertrouwde Duplast op Mathieu Gijbels. “Een samenwerking waar wij enorm tevreden over zijn. Vaak hoor ik zeggen dat bouwen een berg stress met zich meebrengt, maar wij hebben een andere ervaring achter de rug. Dankzij bekwame mensen en een duidelijke communicatie, hebben we samen een geweldig parcours doorlopen”, besluit de bedrijfsleider.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt, Houthalen-Helchteren
Hasselt

Alexandra schopt het tot de finale

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt,… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.