jcr-011016-pipo-fruitsap03

Kindersapjes moeten Pipo boven miljoen liter loodsen

jcr-011016-pipo-fruitsap03

Fruitdomein Truilingen in Sint-Truiden heeft zopas 150.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe afvullijn voor de Pipo-fruitsappen. Er worden nu ook hersluitbare drankzakjes voor kinderen gemaakt. Zaakvoerder Brecht Porreye gelooft sterk in deze PMD-pouch, aangezien de ambitie voor de sappenproductie stijgt van 600.000 naar een miljoen liter per jaar.

"De Mini Pipo Pouch heeft een inhoud van 200 ml en is voorzien van een hersluitbare schroefdop en een zakje dat niet lekt," legt Brecht Porreye uit. "Ideaal dus voor schoolkinderen. Wij waren al langer op zoek naar een alternatief voor onze glazen flesjes, die wij uit economische en ecologische redenen uit de handel hadden gehaald. Maar de vraag ernaar bleef groot, te meer omdat wij ons assortiment intussen hebben uitgebreid tot 9 smaken."

De eerste reacties zijn erg positief. "De nieuwe verpakking valt inderdaad in de smaak van onze klanten en supermarkten," zegt Porreye. "Nog voor de productie opstartte, werden er al 45.000 stuks besteld."

Fruitdomein Truilingen boekt nog in een ander marktsegement commerciële successen. "We verkopen de afvulrobot aan fruittelers om kleine hoeveelheden in verpakkingen van 5 liter te doen," zegt de zaakvoerder. "De belangstelling is erg groot. De fruittelers bieden nu hun eigen fruitsappen aan in hun bedrijf en creëren hiermee extra inkomsten."

J.Cr.