Nieuws Limburg Kinesist helpt u virtueel revalideren

Kinesist helpt u virtueel revalideren

Kinesist helpt u virtueel revalideren

Kinesitherapeuten kunnen vanaf nu hun patiënten behandelen met behulp van virtuele realiteit. Het Limburgse bedrijf Toster Software en kinesist Filip Grossard sloegen de handen in elkaar en maakten revalideren een stuk plezanter.

Dankzij de samenwerking tussen het technologiebedrijf Toster Software en Groepspraktijk Grossard kunnen ook kinesisten en hun patiënten kennismaken met de mogelijkheden van virtuele realiteit. Onder de naam Recovery Grid kunnen oefeningen waar geen speciale toestellen bij nodig zijn, leuker en uitdagender gemaakt worden. “Mensen motiveren om hun oefeningen juist en consistent uit te voeren, is een uitdaging voor elke therapeut”, legt Jasper Olaerts van Toster Software uit. “Bovendien heeft virtuele realiteit een impact op de pijnbeleving van patiënten, zodat ze een oefening langer kunnen volhouden.

Kinesist Filip Grossard, die vooral gespecialiseerd is in oefentherapie, was al lang overtuigd van de mogelijkheden van virtuele realiteit in zijn praktijk, maar vond niet de juiste toepassing. “De uren die ik met mijn headset op heb staan bewegen in mijn praktijk of in mijn living thuis zijn niet te tellen”, lacht Grossard. “Virtuele realiteit is nog lang niet ingeburgerd in de kinesitherapie, maar de voordelen zijn ontegensprekelijk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.