Klanten van Corda krijgen kip op de kop

Hoe je kunst en cultuur kan verbinden met ondernemerschap, is de vraag die aan Koen Vanmechelen werd voorgelegd. Zijn antwoord is een kippenhok dat in elkaar werd getimmerd op het groene dak van Corda 1, het excentrieke gebouw waar jonge ondernemers hun ei uitbroeden.

vanmechelen kip cordaDe kip die Vanmechelen er gestald heeft, krijgt de naam Planetary Community Chicken, en moet zorgen voor een levensechte verbinding tussen kunst, cultuur en ondernemerschap op een duurzame en economische manier. “Met ons project geven we elke gemeenschap een eigen kip,” zegt Koen Vanmechelen. De Corda-kip is een kruising tussen de nieuwste soort uit het Cosmopolitan Chicken Project en een industriële kip: de ISA Brown. “Kunst en ondernemerschap gaan hand in hand," aldus de kunstenaar. "Corda Campus wil bedrijven met elkaar verbinden, zorgen voor een inspirerende en ondernemende gemeenschap. Met ons project zorgen we voor de link naar verschillende gemeenschappen, door hen elk een eigen kip te geven."

De Planetary Community Chicken op Corda Campus maakt deel uit van een groter verhaal: The Future of Now. Dat is een kunstproject waarbij Koen Vanmechelen de huidige watertoren wil transformeren tot een eivormig baken. In het ei, dat op de toren komt, wordt een Oval Office voor Limburg gecreëerd. “Kunst, gemeenschap en dialoog is erg belangrijk voor Corda Campus. Met dit project wordt het contact met de volkstuintjes, ondernemers en bezoekers gestimuleerd,” zegt Kristof Vanvelk, Operations Manager van Corda Campus. “Het project moet onze bewoners met elkaar verbinden, net zoals de kippen van Koen Vanmechelen dat wereldwijd zullen doen.”