stevenVanderstraeten1-224×300-1

Kleedkamer STVV krijgt Limburgse bioreiniging

Ondernemer Steven Vanderstraeten heeft in Zonhoven zopas de allereerste boetiek van BioOrg geopend. Het is een winkel waar een totaal nieuw gamma van biologische reinigingsproducten wordt verkocht, ontwikkeld door de Belgische microbioloog dr. Filip Willockx. "De producten zijn het resultaat van jarenlang onderzoek waarbij actieve organismen erin slagen om het bio-evenwicht in binnenmileu’s te herstellen," zegt Steven Vanderstraeten. "Zo worden bacteriën buitenspel gezet, die zorgen voor bijvoorbeeld schimmelvorming, verstopping van luchtwegen en slechte geuren."

De uitvinding werkt op basis van tectobiotica, die eerst in de ruimte verneveld worden. Daarna kan via de traditionele schoonmaak met BioOrg-producten de negatieve biofilm op de wanden en objecten worden afgebroken.

"BioOrg is een uniek concept aangezien er vandaag geen concurrenten werken met tectobiotica," zegt Steven Vanderstraeten nog. "Het voordeel is dat ook de niet-zichtbare vervuiling wordt aangepakt. Vooral in zorginstellingen en sportaccomodaties is dit heel belangrijk, maar ook in de dagelijkse woon- en werkomgeving." Ondermeer het Hotel Stayen en de kleedkamers van STVV werden al met de producten van BioOrg behandeld.

De boetiek in Zonhoven is de eerste in een reeks van 40 franchises die in België in de komende 5 jaar zullen worden opgestart.