Nieuws Limburg KMO vist 1 miljoen op in 19 minuten…

KMO vist 1 miljoen op in 19 minuten…

KMO vist 1 miljoen op in 19 minuten…

Het Genkse bedrijf Azteq, dat grote spiegels produceert om duurzame warmte te genereren, heeft via een crowdfunding-campagne 1 miljoen euro opgehaald. Het vooropgestelde bedrag was na amper 19 minuten bereikt…

Azteq is een start-up die grote paraboolspiegels maakt waarmee zonnestraling omgezet wordt in thermische energie. Vooral grote bedrijven die veel warmte nodig hebben voor hun productieprocessen, zoals brouwerijen en chemische plants, kunnen hier hun voordeel mee doen. In het begin van de zomer kon u hier nog een artikel lezen over de straffe groeiplannen van Azteq, inclusief het contract van 11 miljoen dat ze hebben binnengehaald voor het plaatsen van een installatie bij Heineken in Sevilla.

Om de groei te financieren heeft de onderneming van Kari Ven, Peter Vandeurzen en Koen Vermout zopas een inzameling georganiseerd via KBC Bolero Crowdfunding. Wie in het project gelooft, kan in ruil voor winstdeelname, investeren. Een groot succes, want er werd ongeveer een miljoen euro opgehaald in amper 19 minuten tijd. Co-founder Peter Vandeurzen is dan ook in zijn nopjes. Een bewijs dat het grote publiek overtuigd is van duurzame energiebronnen, zo klinkt het.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.