thijs bartel gardeos

Knappe tuinpaviljoenen staan voor grote doorbraak

Gardeos, fabrikant van tuinpaviljoenen die kunnen dienen als poolhouse, tuinkantoor, buitensauna of tuinberging heeft 750.000 euro extra kapitaal opgehaald om een wijdvertakt verdelersnetwerk op te zetten. Het bedrijf uit Halen, van co-zaakvoerders Bartel Rutten en Thijs Dewindt, investeerders Tom Das (van het vroegere Das Ladders) en Emanuel Vanhemelen, én ontwerpers als Frederic Boonen, heeft een uniek bouwsysteem ontwikkeld waarmee moderne paviljoenen van diverse types, razendsnel kunnen gebouwd en geplaatst worden.

“We hebben een 'click-and-play' bouwsysteem ontwikkeld waarmee kwalitatieve bijgebouwen op twee dagen tijd kunnen geplaatst worden", zeggen oprichters Bartel Rutten en Thijs Dewindt. "Het is een perfect alternatief voor de enige twee keuzes die je vroeger had: ofwel zelf iets goedkoop timmeren dat na de eerste vorst krom trekt, of het klassieke bouwtraject met architect en aannemer. Wat wij doen is dus heel innovatief: een mooi en kwalitatief bijgebouw, in een zelf gekozen stijl en functie, dat bereikbaar is voor een groot publiek."

Gardeos heeft zijn constructie-technologie nu wereldwijd gepatenteerd en is klaar om op te schalen. Business angels Tom Das en Emanuel Vanhemelen investeren in het jonge bedrijf, dat ook LRM wist te overhalen om een doorbraaklening toe te staan. Op die manier wordt 750.000 euro in Gardeos gestopt.

"We gaan de middelen aanwenden om de snelle groei verder door te zetten", aldus nog Rutten en Dewindt. "Tegen eind 2023 willen we in iedere Belgische provincie minstens twee verdeelpunten openen. We mikken daarvoor op partnerships met bedrijven gespecialiseerd in outdoor-benodigdheden, zoals zwembadbouwers, tuinaannemers en tuinarchitecten." En daarmee is de jacht geopend...