Schermafbeelding 2024-05-27 om 15.48.09

Knappe uitvinding helpt om ideale Duvel te tappen

Designbureau Retroworks uit Oudsbergen heeft samen met ingenieurs van Humanix uit Zonhoven een gadget gemaakt om een perfect getapte Duvel te schenken.

Retroworks is een klein en jong designbedrijf, met toch al een behoorlijke trackrecord. Het Limburgse designerscollectief uit Oudsbergen is bijvoorbeeld kind aan huis bij Duvel, het paradepaardje van brouwerij Moortgat.

“Om de eindconsument dichter bij het product te brengen, hebben we een systeem ontwikkeld om de perfecte Duvel te helpen schenken”, zegt productdesigner Lars Jeurgen (34). Deze Perfect Serve Assistant (PSA) helpt om het glas in een hoek van 45 graden te plaatsen, en het vervolgens geleidelijk rechtop te laten komen. “Is het nuttig? Dat weet ik niet. Maar is het leuk? Dat zeker”, lacht Lars.

Voor de ontwikkeling en de productie van de PSA heeft Lars de technische hulp ingeroepen van zijn broer en ingenieur Niels (32), die met zijn team bij engineeringsbedrijf Humanix in Zonhoven als zelfstandige machinebouwer en ontwikkelaar aan de slag is. Hij zorgde voor het technische ontwerp en de productie van het systeem. Intussen wordt de PSA van Duvel al gretig gebruikt in de marketingstrategie van het duivelse merk.