(2) foto koen evers

Koen Evers: “Etentje Innesto of zelf geschoten hert…”

In onze zomerse rubriek Out of Office geeft een Limburgse bedrijfsleider enkele geheimen prijs die niet direct tot zijn zakelijke bezigheden behoren… Deze editie (1): Koen Evers, CEO van Singer België/Befrako, invoerder en verdeler van diverse merken naaimachines en andere elektronica.

1. Voor welke artiest sta je als eerste in de rij om tickets te kopen?
Pas geweest: Bruce Springsteen of anders de Editors en U2.

2. Welk gerecht en welke drank mogen ze op tafel zetten als jij het feestvarken bent?
Ik ben een (bijna) alleseter, maar kingkrab is toch één van mijn geliefkoosde schaaldieren die een fris gerecht formidabel lekker maken, samen met wat echte Belgische grijze garnalen…

3. Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?
Zonhoven uiteraard. De mooie Wijers, De Teut, De Holsteen,… Fantastisch om te wandelen of te mountainbiken. Rust en genieten in één verhaal.

4. Voor wie neem je zeker de telefoon op, ook al is het 3 uur ’s nachts?

Voor mijn vrouw en kinderen en voor mijn beste vrienden!

5. Op welke vakantiebestemming zou je met plezier een quarantaine van 14 dagen willen uitzitten?
Lombok, pas geweest. Vriendelijke mensen, lekker eten en zeer rustig. Maar ook Zuid Afrika bekoort me. In Kaapstad kan ik gerust 14 dagen doorbrengen.

6. Voor een etentje in welk restaurant zou je een afspraak durven verzetten?

Ik kook zelf heel graag, maar ben ook blij dat we in Zonhoven Innesto hebben. Toprestaurant en 1 ster Michelin. Ik ben er al een paar keer lekker gaan eten en zal dit zeker nog doen. Maar een gewone brasserie mag zeker ook: Place Ma Tu Vu in Zonhoven verdient -zeker met kok Dirk Pareijn- een dikke pluim!

7. Welk tv-programma (of andere show) mogen we als jouw ‘guilty pleasure’ beschouwen?

Njam-tv, dit is mijn dagelijkse afsluiter alvorens naar bed te gaan.

8. Wat is de belangrijkste tip die je kinderen zeker moeten onthouden?
Niet langs je schoenen lopen en je afkomst niet verloochenen. Geloven in je eigen sterkte, niet opgeven na een tegenslag.

9. Welk programmapunt moet een politicus realiseren die jouw stem wilt verdienen?

Een politicus is voor mij een bedrijfsleider, maar ik heb meer het idee dat een politicus vandaag meer met zijn of haar eigen toekomst bezig is en zich niet bewust is van de noden van de mensen of ondernemers. Wat voor mij zeer is: welzijn en welvaart. Koopkracht verhogen en lasten voor ondernemers verlagen, want zonder ondernemers geen welvaart. Maar het begrip ‘ondernemer’ begrijpen volgens mij politiekers niet erg goed…

10. Met welk cadeau kan men jou écht een plezier doen?
Sinds een 5-tal jaren heb ik de liefde voor de fiets gevonden. Ik ben zelfs lid geworden van een plaatselijke fietsclub. De uitrusting en outfit zijn natuurlijk ook belangrijk op de fiets. Dus met een mooi fietstruitje kan ik al heel tevreden zijn.

11. Waar in jouw buurt vind je een toonbeeld van gepassioneerd ondernemerschap?
Er zijn er veel en niet alleen in mijn buurt. Als bestuurslid en ex-voorzitter van Ondernemersclub Zonhoven kan ik wel enkele voorbeelden aanhalen. Maar het zou onrechtvaardig zijn om namen te noemen t.o.v de andere ondernemers. Ik denk dat iedere ondernemer vandaag zijn verantwoordelijkheid opneemt en alle steun verdient.

12. Welk object op 2 of 4 wielen komt het meest in jouw dromen voor?

Ik rij met een leuke wagen, maar een nieuwe racefiets staat wel nog op mijn verlanglijstje. Misschien wel in het najaar een Specialized.

13. Welke klus heb je al zo vaak uitgesteld dat je huisgenoten er nerveus van worden?
De frontdeuren van onze lavabo in de badkamer moeten vervangen worden en staan toch al zeker 10 jaar te wachten. Telkens we samen op de badkamer staan vraagt mijn vrouw: wanneer ga je nu eens tijd maken om deze te vervangen? Misschien toch maar eens doen op een regenachtige zaterdag….

14. Voor welke cursus zou je je nog ooit willen inschrijven als je wat meer tijd hebt?
Misschien wel een jachtcursus. Het heeft me altijd geïntrigeerd om dit te doen. Ik mocht al wel een aantal keer met vrienden mee op klopjacht, maar zelf een everzwijn of hert schieten is toch nog iets anders. De link met koken ligt dichtbij mijn interesse. Dus zou dit misschien wel nog één van mijn plannen kunnen zijn…