Nieuws Limburg Koen Vanmechelen start Open University of Diversity

Koen Vanmechelen start Open University of Diversity

Koen Vanmechelen start Open University of Diversity

Kunstenaar, en in die zin ook een zelfstandige ondernemer, Koen Vanmechelen heeft in de voormalige Gelatinefabriek van Hasselt een gloednieuw atelier van 2500 m² geopend. Deze locatie, meteen het grootste privémuseum en atelier van de provincie Limburg, wordt Open University of Diversity of afgekort OpUnDi genoemd. “Door de aard van mijn projecten ben ik voortdurend onderweg,” zegt de kunstenaar. “Een vaste ankerplaats werd een noodzaak. OpUnDi dient als creatief laboratorium, ontmoetingspunt, privémuseum en expo- en performanceplek.”

De historische ruimtes van OpUnDi geven onderdak aan Vanmechelens kunstwerken, studio en atelier en bieden ruimte voor lezingen en (inter)nationale meetings. Ze vormen de thuishaven voor de drie grote internationale projecten van de kunstenaar: The Walking Egg, CosmoGolem en Cosmopolitan Chicken Research Project. Koen Vanmechelen: “Het bindende thema van dit trio, waarmee ik de brug sla tussen kunst en andere disciplines zoals wetenschappen, is bioculturele diversiteit.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.