ROGUE6 family

Kokende robots: het eerste project van start-up is klaar

Het jonge Limburgse productiehuis Rogue6, nog geen jaar geleden opgericht door 5 gamedesigners, heeft een eerste spel ontwikkeld dat volgende week gratis gelanceerd wordt. "Een ideale manier om ons te presenteren aan het grote publiek", zegt medezaakvoerder Andries Vanbergen.

Rogue6 werd in april 2023 opgericht door vijf jonge mensen die succesvol afstudeerden als gamedesigners aan de Luca School of Arts in Genk. Tijdens hun opleiding wonnen ze in 2019 al enkele prijzen tijdens een 'game jam' in Antwerpen. In afwachting van hun eerste grote project wil Rogue6 nu het grote publiek laten kennismaken met hun bedrijf. De vijf ambitieuze ondernemers doen dat met een gratis game.

“Of je nu jong of oud bent, iedereen houdt ervan om spelletjes te spelen", zegt Andries Vanbergen, Game Director bij Rogue6. "Het leek ons een goed idee om ons aan de wereld te tonen door middel van een gratis game. Het enige wat je nodig hebt is een Steam-account, en ook dat is gratis én veilig. Je wordt niet lastiggevallen met advertenties en er zijn ook geen verborgen kosten. Een laptop of desktop volstaat om aan de slag te gaan."

Het potentieel is groot. "De voorbije weken hebben we dankzij mond-aan-mondreclame al zo'n 300 mensen die zich hebben ingeschreven op onze wishlist. Het is onze ambitie om er daar nog een pak aan toe te voegen”, aldus Vanbergen.

Nova Core Chaos, zoals het spel heet, kan online met maximaal vijf personen gespeeld worden. “Het is een heerlijk co-op kookspel", zegt Lisse Dupain, Lead Technical Artist bij Rogue6. "Tijdens het spel ben je één van de vijf ’s werelds schattigste robot-koks. Je werkt vanuit een keuken die helemaal chaotisch is. Als speler moet je oplossingen zoeken door samen te werken met je robotvriendjes, en zo tegemoet komen aan de wensen van de klanten. En uiteraard is er de tijdsdruk... Kortom, een heel leuk robot-kookfestijn dat garant staat voor uren spelplezier.”

Wie het spel wil spelen kan zich via deze link aanmelden voor de wishlist.