Nieuws Limburg Kokima koopt De Kluis in Bolderberg

Kokima koopt De Kluis in Bolderberg

Kokima koopt De Kluis in Bolderberg

Kokima, het bedrijf dat events opzet voor groepen in het Event Kasteel in Kortessem, heeft in Bolderberg Hostellerie De Kluis overgenomen. Yannick en Philippe Van de Weerd gaan er een breed aanbod voor professionele teambuildings, bedrijfsbijeenkomsten, familiedagen en vrijgezellenfeesten op poten zetten.

Vader en zoon Van de Weerd hebben een lange geschiedenis in de eventsector. Aanvankelijk vanuit Bokrijk, en nu al vele jaren vanuit het eventkasteel in Kortessem, vermaken ze met hun bedrijf Kokima, de bezoekers van teambuildings, familiefeesten, bedrijfsevents, enzovoort. In het kasteel zijn bijvoorbeeld diverse kamers ingericht als digitale escape rooms, een zelf ontwikkeld concept dat ook extern in de markt wordt gezet.

Dezelfde formules van entertainment en horeca gaat Kokima nu uitrollen in de legendarische Hostellerie De Kluis van Bolderberg. “Dit wordt dé nieuwe activity hotspot van Limburg”, zeggen Yannick en Philippe Van de Weerd. “Het aanbod in De Kluis is zeer breed: van activiteiten voor teambuilding en vrijgezellen-uitstappen, over het intussen al befaamde Beat Out!-concept van onze digitale escape rooms, tot een hele rits van activiteiten zoals lasershooting, Virtual Reality, Highland Games, Airfun Games, Expedition Nature, Drone Flying, olievatenpercussie, cocktailworkshops, selfcooking grill, enzovoort. De bedrijfs- en familiefeesten worden volledig op maat uitgewerkt, inclusief de bijhorende cateringfaciliteiten. Onze Koki-bar, tot slot, zal permanent geopend zijn om ook fietsers en wandelaars de nodige verpozing te gunnen. Het wordt een gezellige horecazaak met pub games en gezelschapsspellen, goed voor een capaciteit van 70 tot zelfs 400 mensen voor events. En buiten leggen we een ruim terras met een podium aan, zodat ook daar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden.”

Kokima investeert 1,5 miljoen euro in de totale herinrichting van De Kluis. “Het toeristische karakter van Bolderberg en de topligging voor onze klanten die van heel België en Nederland komen, waren doorslaggevend voor de locatiekeuze”, aldus Philippe en Yannick. “Dat De Kluis zo’n rijke geschiedenis kent, is fijn meegenomen.” De opening is voorzien in juni. De eerste boekingen liggen al vast. “En uiteraard is het ook nog altijd mogelijk om in het Event Kasteel van Kortessem al deze activiteiten te laten plaatsvinden”, besluiten de ondernemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.