Nieuws Limburg Konecranes verdubbelt op een jaar tijd

Konecranes verdubbelt op een jaar tijd

Konecranes verdubbelt op een jaar tijd

De Lummense onderneming Konecranes, die zich toelegt allerhande kranen, rolbruggen en hijsmaterialen, heeft in 2010 de omzet zien stijgen van 6,4 naar 13,3 miljoen. “De zaken gaan inderdaad goed, we mikken zelfs op 15 miljoen voor 2011,” zegt Operations Manager Jo Janssen. “Het aantrekken van de economie is daar niet vreemd aan. Vooral in de Antwerpse haven zien we de activiteiten weer opleven.”

Konecranes Belgium is gegroeid uit de kranenafdeling van het voormalige Breva uit Zonhoven en behoort tot de Finse multinational Kone. “Doordat we aanwezig zijn in 45 landen, kunnen we beroep doen op een ruim netwerk van expertise. Onze R&D-afdeling in Finland komt bovendien regelmatig met innovatieve producten waarmee we het verschil kunnen maken.”

Konecranes kampt door de groei met plaatsgebrek. “Eind dit jaar verhuizen we dan ook naar een nieuw pand in de industriezone van Lummen,” aldus nog Jo Janssen. “We huren er een gebouw dat glasbedrijf Claes daar momenteel laat bouwen.” Vanuit deze hoofdzetel wil de onderneming ook via acquisities de marktpositie versterken. “We bekijken momenteel opportuniteiten in Wallonië en in het westen van ons land,” laat Jo Janssen weten. Momenteel werken er 44 mensen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.