vkantiepark woods viversel (Foto: Raymond Lemmens)

Koppel bouwt 44 woningen in vakantiepark

In januari 2025 zal in Viversel (Heusden-Zolder) een gloednieuw vakantiepark de deuren openen. Joëlle Vandebroek en Dries Nys investeren meerdere miljoenen in het project, dat in een eerste fase 16 vakantiewoningen zal tellen. Zowat 2 jaar later komen er nog eens 28 huisjes bij, alsook een splinternieuwe brasserie en wellnessruimtes.

Enkele maanden geleden stelde het Zolderse koppel Joëlle Vandebroek en Dries Nys hun project Woodz Lodges voor. De eerste 16 woningen zijn voornamelijk gericht op grotere groepen of gezinnen van 6 tot 8 personen, goed voor 88 slaapplaatsen. Er zijn ook sauna’s en hottubs voorzien. “Onze focus ligt op het aanbieden van rust en ontspanning in de prachtige, natuurlijke omgeving”, zegt eigenaar Dries Nys. “De bouw van die huisjes tussen de bomen is intussen gestart, de oplevering is voorzien in januari 2025. In het allerbeste geval kunnen we in september volgend jaar al bezoekers van het EK Wielrennen huisvesten."

Ruim voor de officiële opening wordt nu al een uitbreiding van het vakantiepark aangekondigd. “Hierin gaan we verder op de ingeslagen weg van duurzaamheid, en voegen we enkele innovaties toe die het hele project naar een hoger niveau tillen”, gaat Nys verder. De tweede fase omvat 28 nieuwe vakantiewoningen, goed voor 90 slaapplaatsen, en dus geschikt voor kleinere gezinnen of koppels. Er komen ook nog 6 tot 8 wellnesshuisjes bij, bovenop de 3 uit fase 1.

“Daarnaast bouwen we ook een splinternieuwe brasserie met onthaalruimte en extra parkeergelegenheid. Speciaal voor kinderen voegen we speelelementen toe over de hele site van 3 hectare, zoals een junglepad en een kleuterparcours. En uiteraard, alles wordt gemaakt van duurzame materialen.”