Nieuws Limburg Koppel stopt 2 miljoen in koppel

Koppel stopt 2 miljoen in koppel

Koppel stopt 2 miljoen in koppel

Het echtpaar Dirk Van Hyfte en Ingrid Brands hebben met hun start-up BioStrand 2 miljoen opgehaald bij K&E, het investeringsfonds van Koen Quaghebeur en Els Paesmans (Globachem). “De samenleving zal baat hebben bij deze technologie”, luidt de motivatie van de investeerders.

BioStrand (Hamont-Achel) werd opgericht in 2019 om het resultaat van jarenlang onderzoek door Dr. Dirk Van Hyfte en Dr. Ingrid Brands te finaliseren. Ze hebben een technologie ontwikkeld om met grote precisie overeenkomsten en variaties te detecteren in DNA, RNA en eiwitten. Het kan een belangrijk hulpmiddel zijn om uitvindingen te doen in de geneeskunde, medicijnontwikkeling en landbouw. Met het opgehaalde kapitaal wil BioStrand de R&D-capaciteit verhogen en de commercialisering van de technologie, met concrete producten, in gang zetten.

“We waren al geruime tijd op zoek naar een baanbrekende technologie in het bio-wetenschappelijke domein”, zegt investeerder Koen Quagebeur. “BioStrand is alles waar we naar op zoek waren: een boeiend technologieconcept, een bekwaam team met een sterke strategie en een werkconcept dat we momenteel testen in onze eigen R&D-afdeling.”

Els Paesmans vult aan: “Als investeerders kijken we altijd hoe commercieel haalbaar een opportuniteit is. Daarnaast zijn er ook meer idealistische redenen voor onze inzet: de samenleving zal veel baat halen uit het gebruik van baanbrekende oplossingen zoals die van BioStrand. De technologie maakt genetisch onderzoek veel effectiever en minder complex.”

Dirk Witters (KBC) en Stijn Bijnens (Cegeka) treden toe tot de Raad van Bestuur van BioStrand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.