Koreanen bouwen voor 30 miljoen aan E313

Het Koreaanse Hyundai Heavy Industries -niet te verwarren met Hyundai Mobis Parts- gaat voor zijn zware bouwmachines en heftrucks 30 miljoen euro investeren in Tessenderlo. Daar komt het nieuwe Europese hoofdkantoor en distributiecentrum. Op termijn kan dat leiden tot 70 extra jobs.

Het bestaande gebouw van Hyundai Heavy Industriesin in Geel was te klein geworden. San Gri Rhee, één van de absolute toplui van de Koreaanse groep, was voor de eerste spadesteek speciaal naar Limburg gekomen. Zijn openingstoespraak was duidelijk: “Wij willen op vlak van grote bouwmachines en heftrucks naar een marktaandeel in Europa van twee cijfers. Als het kan volgend jaar al.” Momenteel draait het aandeel van Hyundai rond de 8 procent.

hyundai heavy industries tessenderloMotor in die ambitie wordt de investering van 30 miljoen euro in de aankoop van de grond, het nieuwe hoofdkantoor annex magazijnen, trainingscomplex, evenementenzaal en showroom. Alles samen ruim 20.000 m². Het ontwerp is van de hand van het studie- en architectenbureau Infrabo uit Westerlo. Cordeel (zetel Hoeselt) ligt in poleposition om de werken uit te voeren. Tegen het eind van volgend jaar wil Hyundai de medewerkers van Geel naar de nieuwe vestiging in Tessenderlo verhuizen. Op dit moment zijn er dat 84.

“Er is ruimte voor 150 medewerkers in het nieuwe complex,” zegt Johan Thiels, financieel en administratief directeur van Hyundai Heavy Industries Europe. “Op kortere termijn denken we te groeien naar 100 medewerkers. Op langere termijn kunnen hier dus 70 extra mensen aan de slag.”