Nieuws Limburg Kranen voor Amerikanen: broer zit in Beringen

Kranen voor Amerikanen: broer zit in Beringen

(Foto: Arcomet)

Kranen voor Amerikanen: broer zit in Beringen

Uperio, de multinational die is ontstaan uit de fusie van Arcomet (Beringen) en het Franse Matebat, heeft in de VS een belang van 100% genomen in P&J Arcomet LLC, een belangrijke speler op de Noord-Amerikaanse markt voor torenkraanverhuur. Na 15 jaar worden de Amerikaanse vennoten uitgekocht en ressorteert deze tak nu helemaal onder de wereldmarktleider met zetel in Beringen.

P&J Arcomet werd in 2005 opgericht en was een 50/50 joint venture tussen de toenmalige Arcomet Group en P&J Cranes, in 2000 gestart door Stephen en Peter Jehle. Het bedrijf breidde zich uit tot een belangrijke speler in de VS, met een vloot van meer dan 100 kranen en 60 werknemers in 16 staten.

Nu zetten de Amerikanen een stap terug en verkopen ze hun belang aan de Uperio Group, waar Arcomet Beringen sinds de fusie met Matebat deel van uitmaakt.

“Voor onze groep is dit een belangrijke en strategische stap om onze positie in Noord-Amerika volledig te consolideren en ons marktaandeel te vergroten”, zegt CEO Philippe Cohet. “We zijn enthousiast over de vooruitzichten op de markt voor torenkraanverhuur, verkoop en diensten.”

De bedoeling is een verdere synergie te creëren tussen de Amerikaanse afdeling en de rest van de wereldmarktleider, die maar liefst 2.100 kranen telt en 570 mensen tewerkstelt op 22 locaties, waaronder dus Beringen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.