Nieuws Limburg KRC Genk is kampioen, van de cijfers!

KRC Genk is kampioen, van de cijfers!

KRC Genk is kampioen, van de cijfers!

Neem daar een voorbeeld aan als bedrijf: de bedrijfsopbrengsten in één jaar verhogen van 56 naar 127 miljoen euro, én het resultaat uit de gewone bedrijfsvoering ombuigen van -2 miljoen naar +52 miljoen. Dat is wat KRC Genk in het voorbije boekjaar gerealiseerd heeft. Nooit gezien in het Belgische profvoetbal, aldus de kenners…

De jaargang 2019-2020 wordt afgesloten met een uitzonderlijk positief saldo van 29,1 miljoen euro, zo laat de club weten. “KRC Genk blijft financieel stabiel en schuldenvrij”, stelt Peter Croonen met een understatement. “Het eigen vermogen bedraagt 74,6 miljoen euro. Daarnaast wordt een voorziening van 20 miljoen euro aangelegd omwille van de verwachte financiële impact van Covid-19 in de volgende seizoenen.”

De inkomsten bedragen 127 miljoen euro, een stijging van ruim 71 miljoen ten opzichte van het voorgaande seizoen. Het verschil is voornamelijk toe te schrijven aan de campagne in de Champions League (+18), meer uitgaande transfers (+54, van de kampioenenmakers als Berge, Samatta, Trossard en Malinovskyi) en meer tijdelijke transfers (+2). De vervroegde beëindiging van de competitie betekent een minderopbrengst (-3).

Ondanks  het financiële topresultaat, blijft KRC Genk bescheiden. “Onze doelstellingen op middellange termijn blijven dezelfde”, stelt Croonen. “De beschikbare middelen zullen gereserveerd worden voor de verdere sportieve uitbouw van de club en aangewend worden in de investering van een gloednieuw trainingscomplex. Dat is noodzakelijk om ook in de toekomst onze jeugd in optimale omstandigheden te kunnen begeleiden en verder te ontwikkelen, overeenkomstig de filosofie van de club. KRC Genk bereidt zich ook verder voor om op middellange termijn in een nieuw of vernieuwd stadion te voetballen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio