Kriekels & Co stappen in Loois hotspotconcept

Jan Kriekels, de bedrijfsleider van radiatorenfabrikant Jaga, voert samen met adviesbureau SIM Belgium, het Participatiefonds en een bank, een kapitaalverhoging van een half miljoen euro door bij 10SA (Ten Steps Ahead). Dit is een technisch bedrijf uit Tessenderlo dat vooral toepassingen in de telecommunicatie verkoopt en installeert. Een specialiteit is het plaatsen van hotspots die toegang geven tot mobiel internet (wifi). 10SA heeft hiervoor een eigen model ontwikkeld, waarbij klanten van de zaken die de hotspot hebben, gratis en zonder paswoorden kunnen inloggen. De winkels of horecazaken die deze service van 10SA aanbieden, kunnen via reclameboodschappen hun investering terugverdienen.

“Ik geloof heel erg in de originele hotspot-setup van 10SA," zegt Boudewijn Dupont, de Managing Director van SIM Belgium, die ook de bedrijfsleiding van de Looise onderneming zal gaan bijstaan. "De unieke benadering geeft het bedrijf een enorm groeipotentieel. De 'proof of concept' is geleverd, en dat wekt vertrouwen.”

Roberto Tibollo Met de kapitaalverhoging zet 10SA een nieuwe, essentiële stap in zijn ontwikkeling. Roberto Tibollo, Managing Director van 10SA: “Ons bedrijf heeft een heel sterke groei gekend. We zijn op enkele jaren tijd van een tweemanszaak geëvolueerd naar een kmo met meer dan vijftien personeelsleden. Zo een groeispurt kost veel geld. Daarom is de nieuwe financiering belangrijk. We kunnen onze groei bestendigen en het verse kapitaal gebruiken om ons unieke hotspotverhaal in de markt te zetten. Bovendien brengen Boudewijn Dupont van SIM Beligum en Jan Kriekels van Jaga een schat aan knowhow en expertise mee.”