Kris Peeters praat met Tesla over investering in Genk

De Vlaamse regering voert gesprekken met de producent van elektrische wagens Tesla over de infrastructuur van Ford Genk. Dat bevestigt een woordvoerder van minister-president Kris Peeters in Het Belang van Limburg. Tesla bekijkt momenteel meerdere potentiële vestigingen in Europa en Azië. Dat heeft topman Elon Musk dan weer gezegd in een aantal Amerikaanse media.

De producent van elektrische auto’s Tesla is momenteel niet alleen de grote hype in de auto-industrie, maar ook op Wall Street. Het bedrijf dat werd opgericht door internetmiljardair Elon Musk (oprichten van onder meer PayPal) lanceerde zopas de elektrische luxelimousine Model S en zag op enkele maanden tijd zijn beurswaarde exploderen. Momenteel heeft Tesla een fabriek in Californië, maar als Tesla wereldwijd auto’s wil verkopen, is Musk ook van plan om elders te produceren. Dat moet daar gebeuren waar de auto’s worden verkocht, dus in Europa en/of Azië.

Tesla opende deze week een vestiging in het Nederlandse Tilburg, waar de auto’s voor de Europese markt worden klaargemaakt. Een woordvoerder van Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) bevestigde gisteren dat de Vlaamse regering praat met Tesla over een eventuele investering in Genk op de terreinen van Ford. De contacten gebeuren via het overheidsagentschap Flanders Investment and Trade.