Kritiek => Contact => Contract

Zembro Bracelet, de veelbesproken armband voor senioren, die gefinancierd wordt door onder meer Marc Coucke, Bart Claes (JBC) en CD&V-voorzitter Wouter Beke, zal in Limburg exclusief verdeeld worden door Essec Telecom Groep. Opmerkelijk, aangezien Essec bij de lancering zich nog openlijk vragen had gesteld bij de prijszetting van de Zembro. "Klopt. Op basis daarvan zijn we rond de tafel gaan zitten, en men heeft naar ons geluisterd," zegt Mark Decat, bestuurder bij Essec-BNS. "De prijzen zijn aangepast, waardoor het product toegankelijk wordt voor een brede doelgroep. We vinden het knap dat ze onze expertise hebben ingeschakeld. Co-creatie, heet dat."

zembroAan de kwaliteiten van het product heeft Essec nooit getwijfeld. “De Zembro is een uiterst elegante armband met alarmfunctie, die in heel Europa werkt," zegt Luc Achten, ook bestuurder. "Wanneer ouderen op pad zijn, kunnen ze via de armband een alarmsignaal uitsturen, dat vervolgens wordt doorgestuurd naar de smartphone van een familielid of naar een alarmcentrale. De ontvanger van het alarm kan dan zien waar de alarmgever zich bevindt (gps-functie), en kan beslissen om handenvrij met de senior te spreken, om zo de reden van oproep te kunnen achterhalen. Voor iedereen een belangrijk gevoel van veiligheid."

Essec Telecom Groep ziet met het binnenhalen van dit contract 2 werelden samenvloeien. "We hebben met Indigo Care een breed aanbod van innovatieve toepassingen voor de zorgsector," aldus nog Mark Decat. "Anderzijds verkopen we in onze winkels hoogstaande consumentenelektronica. Met de Zembro Bracelet vindt nu een healthcare-toepassing als massaproduct de weg naar de eindconsument. Daarmee is volgens ons een nieuwe trend ingezet."