kumpen willemen

Kumpen gaat helemaal op in Willemen

Nadat eerst een participatie van 50% was genomen, heeft bouwgroep Willemen nu de Hasseltse nv Kumpen helemaal overgenomen. Dit houdt in dat de naam Kumpen verdwijnt en het bedrijf voortaan door het leven zal gaan als Willemen Construct (bouw) en Willemen Infra (infrastructuurwerken).

Sinds de overname van Aswebo door Willemen Groep in 2011, was Willemen alvoor 50 procent eigenaar van Kumpen. Op de algemene aandeelhoudersvergadering werd nu de resterende 50 procent van de aandelen overgedragen aan Willemen Groep. De eigenaar maakt van de gelegenheid gebruik om zijn organisatiestructuur te stroomlijnen. Het bouwbedrijf Willemen General Contractor zal op 1 juli 2018 fusioneren met de bouwafdeling van Kumpen. Samen vormen zij dan Willemen Construct nv met hoofdzetel in Mechelen en een vestiging in Hasselt. Bart D’hont, de huidige algemeen directeur v an Willemen General Contractor, krijgt de leiding over Willemen Construct.

Op gelijkaardige manier smelten de wegenbouwers Aswebo en Aannemingen Van Wellen samen met de infra-afdeling van Kumpen. Samen vormen zij Willemen Infra nv met hoofdzetel in Drongen en vestigingen in Hasselt, Kapellen en het Waalse Fleurus. Kurt Kesteloot, de huidige algemeen directeur van Aswebo, komt aan het hoofd te staan van Willemen Infra.

Daarmee verdwijnt op papier een traditierijk familiebedrijf. “Binnen de familie hebben we geen opvolging", zegt Paul Kumpen. "Bovendien vinden we bij Willemen Groep dezelfde familiale sfeer terug. Onze bedrijfsculturen stemmen overeen en de waarden sluiten bij elkaar aan. Het maakt van Willemen een logische keuze, en we zijn er van overtuigd dat het
ook de beste keuze is.” Het kantoor in Hasselt wordt trouwens momenteel volledig verbouwd.

K-Boringen, het bedrijf binnen Kumpen gespecialiseerd in het boren van tunnels, en de activiteit projectontwikkeling van Kumpen (Kumpen RED) zijn niet betrokken in de overname.