Nieuws Limburg Kurt Hensen leidt Vlaamse cluster voor 3D-printen

Kurt Hensen leidt Vlaamse cluster voor 3D-printen

Kurt Hensen leidt Vlaamse cluster voor 3D-printen

De Vlaamse bedrijven actief in 3D-printing hebben zich verenigd in de cluster Flam3D. De oprichting van het platform is een initiatief van een aantal toppers in de sector, zoals Materialise, Sirris en Xeikon. Ook de Limburgse bedrijven RSPrint, Tenco DDM, T&M Solutions en Vamac doen mee. De cluster telt momenteel al meer dan 20 bedrijven en onderzoeksinstellingen.

kurt hensenHet voorzitterschap is in handen van Kurt Hensen van T&M Solutions in Hasselt. “Er beweegt heel wat in deze wereld,” zegt de kersverse voorzitter. “We hebben in Vlaanderen heel wat expertise in huis, en het komt erop aan die ook te vertalen naar ondernemingskansen. Daar kan Flam3D een bijzondere rol in spelen.”

De zetel van Flam3D is voorlopig nog ondergebracht bij RSPrint in Beringen. De kans bestaat dat die verhuist naar de Corda Campus in Hasselt. Meer details worden bekendgemaakt tijdens de officiële lancering op 9 februari. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.