essenzi_0

Kuuroord geeft kansarmen kansen om te koken

Essenzi, het 5-sterren wellnesscenter in Genk, pakt uit met een opmerkelijke actie. "We willen het hele jaar door geld inzamelen waarmee kwetsbare gezinnen gezonde voeding kunnen kopen én zelf kunnen leren hoe het klaar te maken", zegt zaakvoerder Bart Jansen.

Essenzi is sinds jaar en dag één van de hoogst gewaardeerde privésauna's in het land. Bovendien is het een bedrijf met een maatschappelijk doel. "Klanten komen naar ons om in optimale omstandigheden te kunnen ontspannen", zegt Bart Jansen. "Wij vinden zelf de goede gezondheid van onze gasten cruciaal. Die bekommernis trekken we door naar het brede publiek. We hebben met ons team nagedacht hoe we iets extra kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl, vooral in kwetsbare gezinnen. We weten dat het voor hen vaak moeilijk en duur is om gezond te koken. Daar willen we met onze actie iets aan doen."

Meer concreet zal Essenzi aan iedereen die in 2024 een boeking doet, vragen of ze een vrijwillige bijdrage van 5 euro willen doen voor het goede doel. "Het totaal ingezamelde bedrag gaan wij verdubbelen en vervolgens schenken aan Sint-Vincentius. Met hen wordt de afspraak gemaakt om de middelen exclusief te gebruiken voor de aankoop van gezonde voeding. Bovendien zullen de begunstigden een gratis kookworkshop kunnen volgen bij atelier Hoenger in Diepenbeek, waar een professionele kok hen zal leren hoe ze lekkere bereidingen kunnen maken met gezonde ingrediënten. (Leuk detail: Luc Vannitsen van Hoenger was mede-oprichter en jarenlang vennoot van Essenzi).

De wellness gaat elk trimester de tussentijdse resultaten communiceren met Sint-Vincentius, zodat de aankoop, verdeling en het gebruik van de verse, gezonde voeding tijdig en correct kan gebeuren. Sauna for life!