LRM-21-FEB-2024-HR-002

Kuysters trekt 6 managers aan boord

Laborex, een familiebedrijf uit Olen dat plannen heeft om naar Limburg te komen, heeft met de steun van LRM een management buy in gerealiseerd. De producent van industriële reinigingsmachines, die ook toeleverancier is van plaatwerk en metaalconstructies, heeft 6 managers in de aandelenstructuur opgenomen. Op die manier verzekeren de oprichters en broers Kuysters de toekomst van het bedrijf.

Laborex Group omvat 3 operationele entiteiten, met name de productie van reinigingsmachines, de technologie voor de reinigingsproducten en detergenten, en de unit voor alle plaatwerk en metaalconstructies, zoals straalcabines. Het bedrijf van de broers Luc en Wim Kuysters is al meer dan 60 jaar internationaal actief en telt een breed spectrum van klanten, gaande van de automotive en luchtvaart tot cosmetica, farmacie en algemene industrie. Laborex ziet nog flink wat groeipotentieel. “Als één van de enige spelers in de wereld trekken wij resoluut de kaart van hoogkwalitatieve machines”, vertelt oprichter en eigenaar Wim Kuysters. “Daarenboven produceren wij zelf detergenten, die milieuvriendelijk zijn. Een gouden combinatie.”

De broers Kuysters hebben nog veel goesting, maar kijken toch vooruit. “We willen dat de toekomst van ons mooie bedrijf verzekerd is. Daarom dat zes van onze huidige managementleden instappen met kapitaal. En om onze groeiambities extra te ondersteunen, slaan we de handen in elkaar met de Limburgse investeringsmaatschappij LRM.”

“In de Benelux is Laborex alvast koploper op het vlak van industriële reiniging", zegt Tom Vanham, CEO van LRM. "Met zijn hoogkwalitatief aanbod én focus op milieuvriendelijke detergenten, is er bovendien nog een groot internationaal marktpotentieel. Het feit dat Laborex die milieuvriendelijke detergenten zelf in eigen huis ontwikkelt, maakt het verhaal voor ons nog sterker. Een zogenaamde ‘local champion’, die bovendien uitblinkt in innovatie en duurzaamheid: die verder laten groeien en tegelijkertijd structureel verankeren door middel van het helpen instappen van het management, dat is perfect in lijn met de ‘smart money-strategie’ van LRM. We kunnen trouwens nog een primeur aankondigen: in de nabije toekomst is er een bijkomende uitbreiding in Limburg gepland.” En zo kan dan de essentiële 'Limburg-link' gerealiseerd worden om de investering van LRM in dit dossier te verklaren.