Nieuws Limburg Kwart meer vrouwen starten met eigen zaak

Kwart meer vrouwen starten met eigen zaak

Kwart meer vrouwen starten met eigen zaak

vrouwelijke ondernemersVergeleken met 10 jaar geleden is het aantal vrouwelijke ondernemers met zowat een kwart gegroeid. Cijfers van Unizo Limburg tonen aan dat er jaar na jaar nieuwe records worden neergezet in het aantal vrouwen dat met een eigen zaak start. Het stijgingspercentage overtreft dat van de mannelijke starters. De verhouding in Limburg is dat iets meer dan een derde van de ondernemers nu vrouwen zijn. Dat is meer dan elders in het land.

Misschien heeft het wel te maken met de bijzondere promotie die in onze provincie wordt gevoerd voor vrouwelijk ondernemerschap. Dit gebeurt onder meer met de jaarlijkse uitreiking van de Livia Award, een prijs die toekomt aan een vrouwelijke ondernemer die uitzonderlijke prestaties heeft geleverd.

Tijdens een grootse ceremonie, gevolgd door een verzorgd walking dinner, wordt nu vrijdag in Genk de nieuwe Livia-winnares bekendgemaakt. Zij zal Karine Valy van La Bottega opvolgen.

Wie wil weten wie wint: inschrijven kan nog via deze link.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.