Nieuws Limburg Labo in Diepenbeek test materialen voor kmo’s

Labo in Diepenbeek test materialen voor kmo’s

Labo in Diepenbeek test materialen voor kmo’s

Fietsenfabrikant Ridley heeft er een coating laten ontwikkelen waardoor de modder zich niet aan het fietsframe kan hechten. Een gsm-producent liet er al een beschermlaag testen die de toestellen krasvrij houdt. En een fabrikant van motorhelmen ontdekte er een coating waardoor de binnenzijde van het vizier niet kan aandampen. Allemaal praktische toepassingen van het Smart Coating Application Lab, dat Sirris in Diepenbeek heeft opgezet om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe toepassingen.

spuitcabine_robot sirrisOm nog meer kmo’s allerlei coatings te laten testen met de nieuwste apparatuur en technieken, werd zopas 400.000 euro geïnvesteerd in de uitbreiding van het labo. “Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van bedrijven die zelf (nog) niet bereid zijn om zwaar te investeren in deze faciliteiten,” zegt Heidi Van den Rul, labmanager bij Sirris. “We kunnen hier de diverse nat-chemische coatings van alle fabrikanten aanbrengen op alle mogelijke voorwerpen, en dit op diverse manieren, zoals manueel, met de spuit, met de robot of in een dompelbad.”

Sirris focust vooral op coatings die een toegevoegde waarde voor het product opleveren, zoals een hogere slijtvastheid, anti-microbiële of onderhoudsvriendelijke eigenschappen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.