Nieuws Limburg Lacroix investeert in nieuw datacenter

Lacroix investeert in nieuw datacenter

Lacroix investeert in nieuw datacenter

Precies 10 jaar na de opening van het eerste datacenter in Hasselt, heeft René Lacroix van Datazone een tweede vestiging in gebruik genomen. Onder de nieuwe naam Datacenter Hasselt (DC1 + DC2) beschikt het bedrijf nu in totaal over 1.150 vierkante meter aan rack-space voor klanten als Proximus en Telenet.

In 2011 opende het toenmalige Datazone het eerste datacenter in Hasselt aan de Trichterheideweg. Daar komt nu een tweede locatie bij in de Veldstraat. Het gaat om een gebouw dat vroeger eigendom was van Orange/Mobistar.

Zaakvoerder René Lacroix heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om beide vestigingen te groeperen onder de naam Datacenter Hasselt. “Dat wordt onze nieuwe, commerciële naam”, zegt hij.

Het bedrijf heeft na de uitbreiding een totale capaciteit van 1.150 vierkante meter of 460 racks. “Daarmee zijn we de grootste carrier-neutrale, co-locatieprovider in Limburg”, stelt René Lacroix. De eerste connectiviteitsproviders installeren er momenteel hun materialen, zoals Proximus, Orange, Ipworks, Telenet, Connect4 of Eurofiber. “Voor ons een hele mooie stap in ons groeiproces”, besluit Lacroix.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.