Schermafbeelding 2022-11-02 om 09.23.52

Land van Lego geeft voorbeeld qua energie

Om zich te laten inspireren bij het doorvoeren van een efficiënte energietransitie bezocht een groep van 15 Limburgse ondernemers zopas de stad Kopenhagen. Het organiserende Voka Limburg sloot er een overeenkomst af met de Deense collega's om elkaar te informeren en te helpen bij het doorvoeren van duurzame bedrijfsprocessen.

Denemarken is een frontrunner op het vlak van duurzame transitie-en energieoplossingen. Om ondernemingen in Limburg nog beter te begeleiden en te faciliteren bij hun energietransitie hebben Voka Limburg en Dansk Erhverv (Deense Kamer van Koophandel) een officiële intentieverklaring ondertekend op de slotdag van de energiemissie in de Deense hoofdstad Kopenhagen. “Met deze intentieverklaring gaan we een gezamenlijk engagement aan om structureel informatie uit te wisselen, kennis te delen en gebruik te maken van elkaars netwerk om het dienstenaanbod met betrekking tot de energietransitie te verbeteren. Op deze manier maken we van de energiecrisis gebruik om innovatie en duurzaamheid in beide regio’s te ondersteunen en te versterken”, zeggen Johann Leten en Cathérine Dreesen van Voka Limburg.

De ondertekening van de intentieverklaring was het slotakkoord van de driedaagse inspiratiemissie in Denemarken die Voka Limburg organiseerde samen met POM Limburg en EnergyVille. Samen met verschillende Limburgse ondernemers werd de delegatie ondergedompeld in de kennis en ervaring die Denemarken door de jaren heeft vergaard omtrent de energietransitie. Zo werd er onder meer een bezoek gebracht aan inspirerende bedrijven, de Deense Technische Universiteit, het Deense Technologische Instituut (DTI) en State of Green, hét befaamde kenniscentrum voor de energieomslag en duurzame energiebronnen.

TV Limburg was uitverkoren om mee te reizen en maakte volgend verslag: