Nieuws Limburg Lap kanaalgrond wil 250 extra jobs creëren

Lap kanaalgrond wil 250 extra jobs creëren

Lap kanaalgrond wil 250 extra jobs creëren

Het nieuwe bedrijventerrein Genebos, op de grens tussen Ham en Tessenderlo, is officieel ingehuldigd. Op dit terrein van 36 ha worden 10 loten gemaakt, waar zo’n 250 extra jobs zullen gecreëerd worden eens de bezetting volledig is. De eerste 3 nieuwe bewoners, met name Hyundai, Gevers en Agropak hebben hun komst al gevestigd. De eerste 2 zullen samen zo’n 34,5 miljoen euro investeren in nieuwe accommodatie. Zij geloven sterk in de ligging van de nieuwe zone, die mogelijkheden biedt voor snelle verbindingen via de weg (vlak bij de E313) en het water (aan Albertkanaal). Het valt dan ook te verwachten dat de overige percelen zullen ingevuld worden door bedrijven met een belangrijke logistieke activiteit.

GenebosHet waren gedeputeerde van Economie Marc Vandeput, de Hamse burgemeester Dirk De Vis en diens collega van Tessenderlo Fons Verwimp, die dinsdag de spade mochten bovenhalen voor de start van de werken aan bedrijvenzone Genebos. De wegeniswerken zijn inmiddels achter de rug. Niets staat de komst van bijkomende investeerders dus in de weg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.