Nieuws Limburg Laszlo Köteles start bedrijf en sluit Limburgse deal

Laszlo Köteles start bedrijf en sluit Limburgse deal

Laszlo Köteles start bedrijf en sluit Limburgse deal

KRC Genk-icoon Laszlo Köteles heeft onder de naam Invicti zijn eigen makelaarskantoor opgericht. “Vanuit mijn ervaring weet ik hoe spelers wel -en vooral niet- door hun makelaar willen behandeld worden”, zegt hij. Köteles zet daarbij vooral in op de uitbouw van een vertrouwensrelatie met zijn poulains. Als klein voorbeeld daarvan: iedere nieuwe speler in zijn portefeuille krijgt een paar gepersonaliseerde scheenbeschermers van het Genkse bedrijf Shindesigns, een onderneming van profvoetballer Stef Peeters (Zulte Waregem) en Martijn Knoops.

De voormalige doelman van KRC Genk is al sinds hij afgelopen zomer de handschoenen aan de haak hing, bezig met de oprichting van een eigen kantoor. Sinds 1 januari heeft hij alle expertise rondom zich verenigd om in Genk, op een boogscheut van de Luminus Arena, daadwerkelijk van start te gaan met Invicti, zoals het bureau heet.

“Toen ik gestopt was, kreeg ik onmiddellijk heel wat vragen van spelers om hen te helpen”, vertelt de 34-jarige keeper. “Dit zowel uit België, uit mijn thuisland Hongarije, als uit Servië, waar mijn vrouw vandaan komt. Ik weet uit ervaring waar heel wat makelaars tekort schieten. Velen beschouwen hun spelers louter als koopwaar. Ik wil het helemaal anders doen, door hen op alle vlakken bij te staan met raad en daad. Dat kan om heel kleine, praktische dingen gaan, zoals hun ouders oppikken op de luchthaven. Ik wil vooral een vertrouwensband opbouwen. Elke dag even informeren hoe het gaat. Hen niet aan hun lot overlaten als ze een blessure hebben of naast de kern vallen. Ik wil ze zowel sportief als persoonlijk professioneel omkaderen. Daarom heb ik samenwerkingsverbanden gesloten met internationale financiële en juridische experts. En met persoonlijke begeleiders, zoals Benji De Ceulaer voor fysieke coaching of Stijn Quanten voor mentale frisheid.”

Het makelaarskantoor Invicti telt intussen 4 mensen, die zich onder meer bezighouden met logistiek ten dienste van de spelers, met scouting van nieuw talent, het afsluiten met sponsordeals, het beheer van de sociale media, enzovoort. Een tiental spelers zit momenteel bij Invicti onder contract, waaronder Floriano Vanzo van Waasland-Beveren, een ex-ploegmaat van Laszlo Köteles.

Scheenlappen
Een mooi voorbeeld van de relatie die Köteles met zijn spelers wil opbouwen, is hen te voorzien van een paar gepersonaliseerde scheenbeschermers. Daarvoor heeft hij een overeenkomst gesloten met Shindesigns (lees artikel), het hippe, snelgroeiende bedrijf van Martijn Knoops en profvoetballer Stef Peeters. De ‘scheenlappen’ die ze maken zijn terug te vinden in de kleedkamers van bijna alle Belgische eersteklassers, en ook buitenlandse profs pakken er graag mee uit. “Weldra brengen we nog een nieuw type op de markt dat iets goedkoper zal zijn”, zegt Stef Peeters. “Dat maakt ons aanbod nog toegankelijker voor amateurclubs en jeugdspelers, die ook veel interesse tonen in onze producten.” Laszlo Köteles gaat de scheenbeschermers aanbieden in zijn netwerk en geeft zo de Limburgse creatieve economie een duwtje in de rug.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Klussers kabbelen door de crisis

Kluster, een Limburgs platform dat handige Harry's in contact brengt met particulieren, is geselecteerd voor Birdhouse Accelerator, een programma dat… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.