Laurien Celis mag koffers pakken naar Silicon Valley

silicon valley

Laurien Celis heeft donderdagavond in het kader van de wedstrijd Op Eigen Benen Staan, het felbegeerde ticket naar Silicon Valley (San Francisco, VS) in de wacht gesleept. Daar hoopt ze inspiratie op te doen om haar ondernemersdroom in de praktijk te brengen.
 
Laurien Celis zal in San Franscisco ontvangen worden door de Limburgse ondernemer Davy Kestens van Sparkcentral, die haar een aantal introducties bij lokale ondernemingen en organisaties zal bezorgen. Ook Davy’s vader, Patrick Kestens van Corda Incubator, zal vanuit de Belgian-American Chamber of Commerce mee in de begeleiding voorzien.
 
silicon valleyHet ticket voor Silicon Valley is een initiatief van De Voorzorg, Hogeschool PXL en Het Belang van Limburg. Ze lanceerden de voorbije weken een oproep naar afstuderende jongeren om hun ondernemersdroom op papier te zetten. Uit de shortlist van 10 kandidaten koos de jury voor Laurien Celis omdat ze over een sterke persoonlijkheid beschikt en bij de presentatie (pitch) veel marketingtalent etaleerde.

silicon valley “Het is een gedreven dame die wil leren en wil doen,” aldus Tony Coonen van de jury. “Ze kan deze reis misschien wel het best van allemaal gebruiken om verder te groeien en haar idee te laten rijpen. We denken bovendien dat Laurien in de VS de kennis, ervaring en het enthousiasme kan opdoen om andere jongeren te inspireren voor het ondernemerschap.”

silicon valleyIvo Vandekeckhove vult aan: “Het niveau van alle kandidaten heeft ons in positieve zin enorm verrast. Het was dan ook bijzonder moeilijk om een keuze te maken. Het staat vast dat een aantal van de deelnemers zullen uitgroeien tot succesvolle ondernemers. Als ze later een bloeiend bedrijf hebben, zullen de jury van nu beslist nog eens herinneren aan de moeilijke keuze die we in deze wedstrijd hebben moeten maken….”

silicon valley “Bij de finalisten zaten heel sterke kandidaten met goed uitgewerkte projecten,” aldus de winnares in een eerste reactie. “Ik had dus nooit verwacht dat de jury mij deze kans zou geven. Ik ben hen heel dankbaar en kijk reikhalzend uit naar het avontuur in de VS. Ik zal ogen en oren openhouden en zoveel mogelijk trachten op te steken van de verhalen die ginds worden verteld.”

silicon valley