Glasfabriek Profel

Lauwers stopt 20 miljoen in automatisering

Het Noord-Limburgse Profel heeft onlangs 20 miljoen euro geïnvesteerd in de automatisering van het productie-apparaat. Door de nieuwe machines verhoogt de capaciteit met de helft, stelt CEO Wim Van Den Bossche.

Profel behoort tot de grotere FAL-groep, die via diverse vennootschappen (FAL Achel, Profelco Overpelt, Profalu, Profelco Hout, Protec, Prodes, Profelco Lease & Rent, de bedrijven in Frankrijk en Nederland,…) een jaarlijkse omzet van meerdere honderden miljoenen realiseert. De groep is in handen van de familie Lauwers, die volgens De Rijkste Belgen een persoonlijk vermogen bezit van meer dan 215 miljoen euro. Als externe CEO staat ex-bankier Wim Van Den Bossche aan het roer, die voorheen het mooie weer maakte als CEO van Belisol en als aandeelhouder van KwadrO.

Maar het ging dus specifiek over Profel (omzet: 179 miljoen), dat opereert vanuit de vestigingen in Pelt, Achel en Eersel (NL). Naast de productie voor diverse ramen- en deurenverdelers, gaat Profel ook rechtstreeks naar de consument met een eigen dealernetwerk, de zogenaamde Profel Experts. Het is voor de bediening van deze externe en interne klanten dat de productie geautomatiseerd wordt. Daarmee verhoogt de snelheid om bestellingen op maat af te leveren. Zo werd er 7 miljoen euro vrijgemaakt voor de automatisering van de glasfabriek en heeft de installatie van 2 poederlaklijnen zo’n 13 miljoen gekost. “De capaciteit van de groep werd door deze investeringen met de helft opgeschroefd”, zegt CEO Wim Van Den Boscche. “Daarmee kunnen we onze groei voortzetten. Bovendien zetten we een stap verder op het vlak van duurzaamheid en verankeren we Profel nog steviger in Noord-Limburg.”