Nieuws Limburg Lear en IAC verhuizen met Genkse modellen naar Spanje

Lear en IAC verhuizen met Genkse modellen naar Spanje

Lear en IAC verhuizen met Genkse modellen naar Spanje

De toeleveranciers IAC en Lear zullen vanaf 2015 de dashboards en zetels leveren voor de nieuwe modellen van de Mondeo, Galaxy en S-Max in Valencia (Almussafes, zie foto). Dat heeft de personeelsdirecteur van Ford Spanje gezegd in een lokale krant. Deze fabrieken sluiten dus de deuren in Genk, en zullen in Spanje dezelfde activiteiten herstarten. Toen het nog de bedoeling was om de nieuwe wagens tot minstens 2020 in Genk te bouwen, had Ford deze contracten al aan deze bedrijven toegewezen.

ford-almussafesVoor SML en Syncreon liggen de zaken anders. Zij verhuizen niet mee naar Valencia. Voor de onderdelen die zijn momenteel aanleveren bij Ford Genk, behoudt de autobouwer het vertrouwen in de huidige leveranciers in Spanje. De SML-directie bevestigt dat het bedrijf niet de intentie heeft om van Genk naar Valencia te verhuizen, maar wel volop zoekt naar nieuwe opportuniteiten voor de Genkse vestiging.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.