Nieuws Limburg Leenen herleeft onder vleugels van Luminus

Leenen herleeft onder vleugels van Luminus

Leenen herleeft onder vleugels van Luminus

Zowat anderhalf jaar geleden werden de vennootschappen Leenen EVS en Leenen Maintenance failliet verklaard. Het gekende installatiebedrijf uit Sint-Truiden werkte toen al enkele jaren onder bescherming tegen schuldeisers. Energieleverancier EDF Luminus bood een uitweg en nam het bedrijf over. Nu wordt duidelijk waarom. Leenen wordt de nieuwe technische dienst van de energiereus. De technici zullen overal in Vlaanderen verwarmingsketels gaan installeren en onderhouden.

Luminus Technische Dienst, zoals de officiële naam van de vennootschap luidt, is een dochteronderneming van EDF Luminus. Het doel is om een uitzonderlijke dienstverlening voor residentiële klanten op te zetten, onder meer door een bereikbaarheid van 24/7.

“Het onderhoud van een verwarmingsketel is niet alleen wettelijk verplicht, het zorgt ook voor een optimaal rendement”, zegt Nicole Stassen, algemeen directeur van Luminus Technische Dienst. “Een goed onderhouden ketel op gas of mazout verbruikt tot 10% minder energie en vermindert bovendien het risico op storingen en pannes. Vandaar dat wij met ons team van 22 mensen zullen instaan voor snelle interventies in heel Vlaanderen en zo de klanten energie-efficiënter zullen maken.”

EDF Luminus wil zich via deze dochteronderneming verankeren in de regio. “We zijn trouwens nog steeds op zoek naar nieuwe collega’s om ons team verder uit te breiden”, besluit Nicole Stassen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.