LUMINUS- Leenen

Leenen herleeft onder vleugels van Luminus

Zowat anderhalf jaar geleden werden de vennootschappen Leenen EVS en Leenen Maintenance failliet verklaard. Het gekende installatiebedrijf uit Sint-Truiden werkte toen al enkele jaren onder bescherming tegen schuldeisers. Energieleverancier EDF Luminus bood een uitweg en nam het bedrijf over. Nu wordt duidelijk waarom. Leenen wordt de nieuwe technische dienst van de energiereus. De technici zullen overal in Vlaanderen verwarmingsketels gaan installeren en onderhouden.

Luminus Technische Dienst, zoals de officiële naam van de vennootschap luidt, is een dochteronderneming van EDF Luminus. Het doel is om een uitzonderlijke dienstverlening voor residentiële klanten op te zetten, onder meer door een bereikbaarheid van 24/7.

"Het onderhoud van een verwarmingsketel is niet alleen wettelijk verplicht, het zorgt ook voor een optimaal rendement", zegt Nicole Stassen, algemeen directeur van Luminus Technische Dienst. "Een goed onderhouden ketel op gas of mazout verbruikt tot 10% minder energie en vermindert bovendien het risico op storingen en pannes. Vandaar dat wij met ons team van 22 mensen zullen instaan voor snelle interventies in heel Vlaanderen en zo de klanten energie-efficiënter zullen maken."

EDF Luminus wil zich via deze dochteronderneming verankeren in de regio. "We zijn trouwens nog steeds op zoek naar nieuwe collega's om ons team verder uit te breiden", besluit Nicole Stassen.