Nieuws Limburg Leerkrachten trekken ogen open in bedrijven

Leerkrachten trekken ogen open in bedrijven

Leerkrachten trekken ogen open in bedrijven

bedrijvendag leraarsBijna 400 leerkrachten van secundaire scholen uit Limburg hebben woensdagnamiddag een bezoek gebracht aan een lokaal bedrijf. Ze wilden vooral weten welke competenties ze moeten aanleren om goed getrainde arbeidskrachten af te leveren. Met dit aantal nam Limburg zo’n 40 procent van alle deelnemers voor zijn rekening. De bedrijven zelf wisten de grote belangstelling te waarderen en hadden een boeiende presentatie voorbereid. Het gaat om Ikea Distribution Benelux, Ridley-Race Productions, Scana Noliko, Schevenels Project interieurs, Gervi, Elan Languages, Circuit Zolder, P&V Elektrotechniek, Datwyler, Eplan, Lambrechts, INEOS Chlorvinyls, BNP Paribas Fortis, Cofely Fabricom en Aperam.

Jos Stalmans, gedelegeerd bestuurder van het organiserende VKW Limburg, is content: “Om de versnippering van initiatieven en middelen tegen te gaan, geven wij samen met Vlajo een concreet antwoord op de vraag van de Vlaamse Regering naar meer samenwerking tussen de bestaande aanbieders. Deze editie van de Bedrijvendag voor Leerkrachten is hier een geslaagd voorbeeld van. En dat Limburg opnieuw koploper is qua ingeschreven leerkrachten verrast ons niet. Het initiatief is destijds immers hier ontstaan en kent bij de Limburgse scholen en bedrijven een grote weerklank.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.