Leger heeft meeste vacatures in Limburg

Belgisch Leger Werft Aan

Het Belgische leger mag dan wel de opdracht hebben om fors af te slanken, toch zijn er door de grote pensioneringsgolf ieder jaar nog duizenden vacatures. Vooral in Limburg, zo blijkt.

Waar er vorig jaar nog 1500 nieuwe militairen werden aangeworven, staan er voor 2013 nog eens 1700 aanwervingen op de agenda. “Dat lijkt inderdaad eigenaardig in tijden dat ook wij moeten besparen en afslanken,” zegt luitenant-kolonel Didier Calmant, die voor de HR-dienst van het leger werkt. “Binnen enkele jaren moeten we van 32.600 naar 30.000 manschappen. Maar er zwaaien momenteel zodanig veel collega’s af, dat we fors moeten aanwerven om het korps voldoende te bemannen.”

Het leger is op zoek naar allerhande profielen. “Sollicitanten zonder diploma, bachelors, masters,… voor iedereen is er wel iets. Al deze functies raken ook vrij makkelijk ingevuld. Vorig jaar hadden we meer dan 8000 sollicitanten.”

Limburg

De nabijheid van 2 belangrijke basissen, maakt een militaire carrière interessant voor Limburgers. “Van alle nieuwkomers die we in 2012 een contract hebben aangeboden, komt 12,39 procent uit Limburg. Dat is erg veel. Het aanbod in Limburg is dankzij de basissen in Leopoldsburg en Peer, ook erg groot. Maar liefst 27,44 procent van alle vacatures die we in 2013 aanbieden voor soldaten en matrozen in Vlaanderen, is voor tewerkstelling in Limburg.”