Officenter_2

Lening van 6 miljoen voor uitbouw van Officenter

De Limburgse Officenter Group heeft 6 miljoen euro groeikapitaal losgeweekt bij verzekeraar Ethias. Die investeert het bedrag middels een rechtstreekse lening. Met het geld zullen duurzame projecten in de 14 businesscentra van Officenter gefinancierd worden, zoals het plaatsen van laadpalen en zonnepanelen.

Zoals u ongetwijfeld weet is Officenter Group gespecialiseerd in de renovatie van verouderde kantoorgebouwen, die worden omgevormd tot moderne, flexibele business- en coworkingcentra. De groep heeft 14 businesscenters in Vlaanderen, goed voor 46.500 m² oppervlakte, en is daarmee de tweede grootste speler op de Belgische markt. Het bedrijf onder leiding van Christa Jouck, heeft meer dan 891 bedrijven als klant, waarvan er 300 beschikken over vaste kantoren. De rest maakt vooral gebruik van co-working of virtual office-diensten.

Officenter is voortdurend in de weer met het upgraden en uitbreiden van de bestaande infrastructuur. Er worden ook nieuwe opportuniteiten gezocht om blinde vlekken in het aanbod op te vullen. Daarbij is het belangrijk om meer duurzaamheid te introduceren, gekoppeld aan meer comfort en betere dienstverlening aan de klanten. Zo worden de Officenters uitgerust met (gratis) laadpalen en wordt de ecologische voetafdruk verkleind met de installatie van zonnepanelen.

Factoren waar Ethias niet ongevoelig voor is. De verzekeraar uit Hasselt stelt zich tot doel om de lokale economie te ondersteunen, middels investeringen in duurzame bedrijven en projecten. Vandaar de rechtstreekse lening van 6 miljoen euro aan Officenter Group, dat de middelen zal aanwenden om de duurzame groei van het bedrijf te versnellen.