hifimaniacs

Lens legt oor te luister in Kuringen

Het was uit passie voor muziek dat Marc Lens in 2020 van start ging met Hifimaniacs, een speciaalzaak met kwaliteitsvolle apparatuur voor audio. Het succes heeft hem verplicht uit te wijken naar een ander pand, waar in diverse luisterruimtes de toestellen kunnen getest worden.

"Ik ben zelf een groot muziekliefhebber", aldus Lens. "De mogelijkheden om muziek te beluisteren zijn de afgelopen jaren drastisch veranderd. De kwaliteit van het toestel waarop de muziek wordt afgespeeld, is allesbepalend voor de luister-ervaring. Een goed of een slecht systeem: dat maakt een wezenlijk verschil. En omdat ik zelf mijn weg niet vond in het aanbod van kwalitatieve apparatuur, ben ik zelf gestart met HifiManiacs. Ik verzamel er de betere merken in audio en home cinema, en dat met groot succes. Blijkbaar zijn er veel mensen zoals ik die graag investeren in het hoge kwaliteitsniveau van hun muziek en andere audio."

De groei maakt dat de winkel op de Trichterheideweg niet meer aan de eisen voldeed. "We hebben intussen een 30-tal merken in het aanbod. Om die allemaal de nodige exposure te kunnen geven, waren we verplicht uit te wijken. Enkele weken geleden zijn we dan verhuisd naar de Kuringersteenweg in Hasselt (tussen de Olympia en de McDonalds). Daar hebben we niet alleen een veel grotere showroom, maar ook 5 luisterruimtes, waarin de diverse toestellen in de beste omstandigheden kunnen gedemonstreerd worden."

HifiManiacs blijft wel vooral werken op afspraak. "Kwestie van voldoende tijd te hebben om samen met de klanten voor de beste oplossingen te kunnen kiezen", besluit Marc Lens.